Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 20λεπτά | 50-55λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
50-55λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1½ κιλό πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι τον χυμό του
- 1 πορτοκάλι τον χυμό του
- 1 κουταλιά μέλι
- 80 ml λευκό κρασί
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Καθαρίζετε τις πατάτες κυδωνάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και το σκόρδο σε φέτες.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το μέλι και το λευκό κρασί και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Τοποθετείτε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό ταψί περιχύνετε με το μείγμα λεμονιού-πορτοκαλιού, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
- Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα τις πατάτες μαζί με τα μπιφτέκια