Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 15λεπτά | 20-22λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20-22λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 250 γραμμάρια μακρύκοκκο ρύζι
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
- 1 κολοκυθάκι
- 1 αγγούρι
- 20 τοματίνια
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 100 γραμμάρια αρακά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Για το dressing:
- 120 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά μέλι
- 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά.
- Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μακρύκοκκο ρύζι.
- Όση ώρα βράζει το ρύζι, με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε λεπτές φέτες μακρόστενες φέτες το κολοκύθι και το αγγούρι και μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σουρώνετε το ρύζι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
- Προσθέτετε όλα τα λαχανικά που έχετε κόψει σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καλαμπόκι και τον αρακά.
- Περιχύνετε με το dressing, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την ρυζοσαλάτα με τα μπιφτέκια κοτόπουλου από πάνω.