Μπιφτέκια κοτόπουλου με καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4άτομα 15λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20-22λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4άτομα 15λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20-22λεπτά
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά.
  2. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μακρύκοκκο ρύζι.
  3. Όση ώρα βράζει το ρύζι, με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε λεπτές φέτες μακρόστενες φέτες το κολοκύθι και το αγγούρι και μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτά μπαστουνάκια.
  4. Κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  5. Σουρώνετε το ρύζι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  6. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
  7. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά που έχετε κόψει σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καλαμπόκι και τον αρακά.
  8. Περιχύνετε με το dressing, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  9. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την ρυζοσαλάτα με τα μπιφτέκια κοτόπουλου από πάνω.