Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15λεπτά | 45-50 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45-50 λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 400 γραμμάρια κρεμμύδια μικρά στρογγυλά
- ½ κούπα κρασί κόκκινο
- 600 γραμμάρια τομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- ½ κούπα κοτόπουλο ζωμό
- 180 γραμμάρια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές ξύδι λευκό
- 200 γραμμάρια φέτα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπούτια κοτόπουλο στην μέση.
- Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε καλά τα μικρά στρογγυλά κρεμμύδια, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα κομμάτια μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν και ωραίο χρώμα.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
- Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την ζάχαρη, τον ζωμό κοτόπουλο, τα μικρά στρογγυλά κρεμμύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
- Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τις πράσινες ελιές μαζί με το λευκό ξύδι, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την φέτα, σπασμένη με τα χέρια σας, ανακατεύοντας μία τελευταία φορά.