Σεφ: food blogger Funky Cook (Εύα Μονοχάρη)
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 15λεπτά | 60λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
60λεπτά |
Συστατικά
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 150 γρ. φασόλια μικρά,μουλιασμένα αποβραδίς
- 80 γρ. μακαρόνι κοφτό
- 50 φρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 στικ σέλερι κομμένο σε φέτες
- 1200 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών
- 300 γρ. τομάτα κονκασέ
- ½ κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 50 ml ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Κόβουμε τα μπουτάκια σε μέτρια κομμάτια, τα αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τα μαρινάρουμε μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο για 3-4’, προσθέτουμε τα φασόλια, τα μυρωδικά, το μισό ζωμό και μαγειρεύουμε για 40’ ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το λάχανο, τα καρότα , το σέλερι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την τομάτα, τη ζάχαρη, το ξύδι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 20’, προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι, βράζουμε για 8’ και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε τη μινεστρόνε με φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα.
Tips:
- Μπορούμε να προσθέσουμε κάθε είδους λαχανικό αρκεί να προσέξουμε να είναι κομμένα ομοιόμορφα και να τα βράσουμε στο σωστό χρόνο.