Συνταγή: mamaknows
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10λετπά | 55λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10λετπά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
55λεπτά |
Συστατικά
- 1 πακέτο φιλέτο μπούτι ελαιοπουλάκι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 300 γρ. κριθαράκι
- 1300 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 180 ml. λευκό κρασί
- 150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- Λίγο αλάτι (προαιρετικά)
- Φρέσκο πιπέρι
- Τυρί τριμμένο της επιλογής μας
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές.
- Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε 400ml ζωμό κοτόπουλου, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να το ρουφήξει.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και περίπου 900ml. ζωμό κοτόπουλου (αν χρειαστεί, θα προσθέσετε λίγο παραπάνω).
- Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος (μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι).
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- Σερβίρεται ζεστό.