Κριθαρότο με κοτόπουλο και μπρόκολο
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10
λετπά
Χρόνος Μαγειρέματος
55
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10
λετπά
Χρόνος Μαγειρέματος
55
λεπτά
Συστατικά
1
πακέτο
φιλέτο μπούτι ελαιοπουλάκι
1/4
κούπας
ελαιόλαδο
300
γρ.
κριθαράκι
1300
ml.
ζωμό κοτόπουλου
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
σκελίδα
σκόρδο, ψιλοκομμένη
180
ml.
λευκό κρασί
150
γρ.
μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
Λίγο αλάτι (προαιρετικά)
Φρέσκο πιπέρι
Τυρί τριμμένο της επιλογής μας
Οδηγίες
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές.
Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε 400ml ζωμό κοτόπουλου, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να το ρουφήξει.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και περίπου 900ml. ζωμό κοτόπουλου (αν χρειαστεί, θα προσθέσετε λίγο παραπάνω).
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος (μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι).
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Σερβίρεται ζεστό.