Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25λεπτά | 35-40λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
35-40λεπτά |
Συστατικά
- 8 τεμάχια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 100 γραμμάρια καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 6 baby πατάτες
- 2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι χυμό
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο και το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
- Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στα 4 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
- Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προσθέτετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και τις baby πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.
- Προσθέτετε το ρύζι 18-20 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.