Συνταγή: mamatsita food blogger, #mamatsita
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 5λετπά | 50λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 5λετπά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
50λεπτά |
Συστατικά
- 4 στήθη κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1 κοφτή κ.σ. τοματοπελτέ
- 200 ml ζεστό νερό
- 100 γρ. κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά
- 100 γρ. baby σπανάκι (προαιρετικό)
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και σοτάρω εκεί πολύ καλά για 10 -12 λεπτά το στήθος κοτόπουλου μέχρι να αλλάξει χρώμα εξωτερικά και να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα. Στη συνέχεια το μεταφέρω σε ένα πιάτο και το σκεπάζω.
- Ρίχνω στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τον πελτέ και τα ανακατεύω απαλά.
- Βάζω και πάλι στο σκεύος το κοτόπουλο, μαζί με τους χυμούς που υπάρχουν στο πιάτο, προσθέτω αλάτι – πιπέρι και το ζεστό νερό. Σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 30 – 35 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Στο τελευταίο 5λεπτο, προσθέτω την κρέμα τυριού και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και στη συνέχεια το σπανάκι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σημείωση 1η: γιατί μοσχοκάρυδο; Γιατί ταιριάζει απίστευτα με το σπανάκι. Σημείωση 2η: αν χρειάζεται έξτρα νερό η σάλτσα, προσέχω αυτό που θα προσθέσω να είναι ζεστό.
- Σερβίρω το φαγητό ζεστό.Συνοδεύεται υπέροχα με βραστά λαχανικά, ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ή πατάτες βραστές.
Recipe Notes
Συνταγή: mamatsita food blogger, #mamatsita
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mamatsita.com