Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 30´ | 80´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
80´ |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελακης
- Για τη Γέμιση
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ πάπρικα, καπνιστή
- 300 γρ. τραχανάς
- 200 γρ. κάστανα βρασμένα
- 100 γρ. κράνμπερυ αποξηραμένα
- 2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και χοντροτριμμένα στο τρίφτη
- αλάτι
- Για τη Σάλτσα Μανταρίνι - Μουστάρδα
- 3 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 3 κ.σ πετιμέζι
- 8 μανταρίνια βιολογικά - το ξύσμα και ο χυμός
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
Για τη Γέμιση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα καπνιστή.
- Αλατοπιπρώνετε.
- Προσθέτετε τον τραχανά, τα κάστανα και τα κράνμπερυ. Ανακατεύετε μαλακά και ρίχνετε και τα τριμμένα καρότα.
- Μόλις πάρει μια βράση και σωθούν τα υγρά αποσύρετε το τηγάνι απο τη φωτιά. Προσθέτετε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και η γέμιση είναι έτοιμη
Για τη Σάλτσα
- Σε ένα σκεύος αναμειγνύετε τα υλικά και τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε ένα μείγμα ομοιογενές και πηχτό.
Για το κοτόπουλο
- Σκουπίζετε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί και το γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης που έχετε ετοιμάσει.
- Το μεταφέρετε σε ένα ταψί φούρνου και βάζετε ολόγυρα τη γέμιση που έχει περισσέψει.
- Περιχύνετε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα και ανακινείτε το ταψί να πάει η σάλτσα παντού.
- Σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.