Κοτόπουλο Γεμιστό και Σάλτσα Μανταρίνι – Μουστάρδα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 30´
Χρόνος Μαγειρέματος
80´
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 30´
Χρόνος Μαγειρέματος
80´
Οδηγίες
Για τη Γέμιση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα καπνιστή.
  2. Αλατοπιπρώνετε.
  3. Προσθέτετε τον τραχανά, τα κάστανα και τα κράνμπερυ. Ανακατεύετε μαλακά και ρίχνετε και τα τριμμένα καρότα.
  4. Μόλις πάρει μια βράση και σωθούν τα υγρά αποσύρετε το τηγάνι απο τη φωτιά. Προσθέτετε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και η γέμιση είναι έτοιμη
Για τη Σάλτσα
  1. Σε ένα σκεύος αναμειγνύετε τα υλικά και τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε ένα μείγμα ομοιογενές και πηχτό.
Για το κοτόπουλο
  1. Σκουπίζετε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί και το γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης που έχετε ετοιμάσει.
  2. Το μεταφέρετε σε ένα ταψί φούρνου και βάζετε ολόγυρα τη γέμιση που έχει περισσέψει.
  3. Περιχύνετε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα και ανακινείτε το ταψί να πάει η σάλτσα παντού.
  4. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.