Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 1 μπρόκολο Μεγάλο
- 2 σακουλάκια baby σπανάκι
- 300 γρ γιαούρτι
- 100 γρ πιπεριά φλωρίνης σε Άλμη
- 60 γρ κουκουνάρι
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 60 γρ παρμεζάνα
- 20 γρ μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Θωρακίζουμε το φιλέτο στήθος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε νερό, περίπου 1εκ. από την επιφάνεια.
- Το αφήνουμε να πάρει βράση, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10’. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο με το χυμό από το λεμόνι και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Παράλληλα βράζουμε για 5’ τους ανθούς από το μπρόκολο και κρυώνουμε με νερό.
- Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το μπρόκολο και το σπανάκι στο ελαιόλαδο με το λεμόνι. Σερβίρουμε τοποθετώντας το φιλέτο στήθος σε μια πινελιά από τη σάλτσα γιαουρτιού.