Θωρακίζουμε το φιλέτο στήθος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε νερό, περίπου 1εκ. από την επιφάνεια.
Το αφήνουμε να πάρει βράση, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10’. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο με το χυμό από το λεμόνι και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε για 5’ τους ανθούς από το μπρόκολο και κρυώνουμε με νερό.
Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το μπρόκολο και το σπανάκι στο ελαιόλαδο με το λεμόνι. Σερβίρουμε τοποθετώντας το φιλέτο στήθος σε μια πινελιά από τη σάλτσα γιαουρτιού.