Συστατικά
- 1 τεμ. ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι κομμένο στα τέσσερα
- 1 τεμ. καρότο μεγάλο
- 2 τεμ. κρεμμύδια μέτρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1 πατάτα μεγάλη
- 10 γρ. κρασί λευκό
- 12 πατάτες baby
- 300 γρ. ανθότυρο ή ξινομυζήθρα
- 1 λεμόνι
- άνηθος
- ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βήμα 1ο: Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια μέχρι να χρυσαφίσει. Απομακρύνουμε και σωτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και την πατάτα, όλα κομμένα σε κύβους και σβήνουμε με κρασί.
- Βήμα 2ο: Προσθέτουμε το κοτόπουλο και γεμίζουμε ως τη μέση με νερό ή ζωμό. Μαγειρεύουμε για 45-60' σε χαμηλή φωτιά (90 βαθμούς περίπου) ή τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 60’ στους 190’ με καπάκι και αλουμινόχαρτο.
- Βήμα 3ο: Αφαιρούμε το κοτόπουλο προσεκτικά από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Ρίχνουμε τις πατάτες baby, αφού τις έχουμε προβράσει για 20’ και ξεφλουδίσει.
- Βήμα 4ο: Προσθέτουμε λεμόνι και άνηθο και σερβίρουμε με το ανθότυρο ή την ξινομυζήθρα από πάνω.