Κοτόπουλο Λεμονάτο με Πατάτες Baby και Aνθότυρο
Οδηγίες
  1. Βήμα 1ο: Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια μέχρι να χρυσαφίσει. Απομακρύνουμε και σωτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και την πατάτα, όλα κομμένα σε κύβους και σβήνουμε με κρασί.
  2. Βήμα 2ο: Προσθέτουμε το κοτόπουλο και γεμίζουμε ως τη μέση με νερό ή ζωμό. Μαγειρεύουμε για 45-60′ σε χαμηλή φωτιά (90 βαθμούς περίπου) ή τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 60’ στους 190’ με καπάκι και αλουμινόχαρτο.
  3. Βήμα 3ο: Αφαιρούμε το κοτόπουλο προσεκτικά από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Ρίχνουμε τις πατάτες baby, αφού τις έχουμε προβράσει για 20’ και ξεφλουδίσει.
  4. Βήμα 4ο: Προσθέτουμε λεμόνι και άνηθο και σερβίρουμε με το ανθότυρο ή την ξινομυζήθρα από πάνω.