Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 50-55λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
50-55λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες κοπανάκι κοτόπουλο Αγγελάκης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλάκια τζίντζερ
- 1 λεμόνι Ξύσμα
- 1 λεμόνι χυμό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι πιπεριές τσίλι σε ροδέλες
- 1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι κουρκουμά τριμμένο
- 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 2 κουταλάκια καπνιστή
- 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
- 250 γραμμάρια άγριο ρύζι
- 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το dip:
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι χυμό
- ½ λεμόνι Ξύσμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το άγριο ρύζι για 18-20 λεπτά.
- Σε ένα multi τοποθετείτε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τον πελτέ τομάτας και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τον μπαχάρι, τον κουρκουμά, το κύμινο, την γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα και τις πιπεριές τσίλι σε ροδέλες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε πολύ καλά.
- Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να αποκτήσει το μείγμα μία υφή υδαρής πάστας.
- Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι κάνετε βαθιές κάθετες τομές στα κοπανάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με την πάστα μπαχαρικών, τα ανακατεύετε πολύ καλά.
- Τοποθετείτε τα κοπανάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε την πάστα των μπαχαρικών και ανακατεύετε πολύ καλά να πάει η πάστα παντού στα μπουτάκια.
- Σκεπάζετε τα μπουτάκια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 50-55 λεπτά, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 20 λεπτά.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνετε, το τοποθετείτε πάλι στο κατσαρολάκι και προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Σερβίρετε τα κοπανάκια σε ατομικά πιάτα μαζί με το άγριο ρύζι και το dip γιαουρτιού.