Συνταγή: the livingmanna
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4-6 | 20λεπτά | 15-20λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4-6 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
15-20λεπτά |
Συστατικά
- 15-18 κοπανάκια κοτόπουλο Αγγελάκης (3 συσκευασίες)
- 200 ml βαλσάμικο ξύδι
- 85 ml σως σόγιας
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 140 γρ. μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- λίγο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τρεις ώρες πριν να ψήσετε ή από το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάστε την μαρινάδα. Ανακατέψτε το βαλσάμικο ξύδι, τη σως σόγιας, τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τις σκελίδες σκόρδων τριμμένες και τα μπαχαρικά.
- Κρατήστε ένα μικρό φλιτζάνι από τη μαρινάδα ξεχωριστά χωρίς να ακουμπήσει το κοτόπουλο.
- Τοποθετήστε μέσα στη μαρινάδα τα κοπανάκια και καλύψτε το σκεύος με μια μεμβράνη.
- Προετοιμάστε την ψησταριά με κάρβουνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα τηγάνι τύπου γκριλ, αν δεν έχετε ψησταριά.
- Όταν δεν έχει φλόγα, αλλά η θερμοκρασία είναι έτοιμη για ψήσιμο, στρώστε τα μπουτάκια πάνω στη σχάρα και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά κάθε πλευρά. Η εξωτερική επιφάνεια θα μαυρίσει λόγω ζάχαρης και μελιού και είναι φυσικό.
- Λίγα λεπτά πριν τελειώσουν τα μπουτάκια και τα βγάλετε από την ψησταριά, αλείψτε τα με λίγο από το μίγμα της μαρινάδας που κρατήσατε και δεν ακούμπησε το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια αδειάστε τα σε μια πιατέλα μαζί με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.