Συνταγή: The eaters
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 35 λεπτά | 20 - 25 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 35 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20 - 25 λεπτά |
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπέριές (κόκκινη και πράσινη)
- 500 γρ. Ελαιοπουλακι Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου
- 500 γρ. Ελαιοπουλάκι Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μπούκοβο
- 80 γρ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 γρ. ξίδι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύετε καλά.
- Kόβετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο μπολ με τη μαρινάδα. Κόβετε το κρεμμύδι στη μέση ξεχωρίζετε και κρατάτε τα μεγάλα φύλλα του.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα μεταφέρετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Ανακατεύετε με τα χέρια σας. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220-240°C στον αέρα.
- Καρφώνετε εναλλάξ σε ανοξείδωτες σούβλες τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Τοποθετείτε μια σχάρα σε ένα ταψί και ακουμπάτε πάνω τις σούβλες. Απλώνετε τη μαρινάδα - που περίσσεψε στο μπολ - στις σούβλες. Ψήνετε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά και ανά διαστήματα γυρνάτε τις σούβλες για να ψηθούν καλά από όλες τις μεριές.
- Σερβίρετε το κοντοσούβλι με τηγανητές πατάτες, τζατζίκι, και ψημένες πίτες για σουβλάκι