Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10λεπτά | 8-10λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
8-10λεπτά |
Συστατικά
- Υλικά για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Για τα ψητά λαχανικά:
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 200 γρ. πλευρώτους
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- Για το dip γιαουρτιού:
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 φιλέτα.
- Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα πλευρώτους, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σε ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λεμόνια σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 2-3 εκατοστών και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Περνάτε τις μπουκιές με το μπούτι κοτόπουλο σε σιδερένια καλαμάκια μαζί με τις φέτες λεμονιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά για 4-6 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ψήνετε τα καλαμάκια κοτόπουλο για 8-10 λεπτά συνολικά από όλες τις μεριές.
- Όση ώρα ψήνονται τα καλαμάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τα καλαμάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το ραβδωτό τηγάνι και τα σερβίρετε στην πιατέλα με τα ψητά λαχανικά και το dip γιαουρτιού.