Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25λεπτά | 60-65λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
60-65λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπούτι κοτόπουλο Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 200 ml λευκό κρασί
- 750 ml ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία βρασμού
- 200 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα μπούτια κοτόπουλο στη μέση. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα μπούτια κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν τα μπούτια κοτόπουλο πάρουν καλό χρώμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνετε τα μπούτια κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνονται τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ξαναβάζετε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πολύχρωμες πιπεριές και το σκόρδο για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Αποσύρετε το πυρίμαχο σκεύος από τον φούρνο, προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού περιμετρικά του κοτόπουλου και προσθέτετε και το ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύοντας καλά και προσεκτικά.
- Ξαναβάζετε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα μπούτια κοτόπουλου και το κριθαράκι.
- Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε και την φέτα σε χοντρά κομμάτια, μαζί με το θυμάρι και ανακατεύετε καλά.