Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10 λεπτά | 15 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
15 λεπτά |
Συστατικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, Αγγελάκης
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
- 30 ml μηλόξιδο
- 80 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 100 ml πετιμέζι
- 100 ml ζωμό κότας
- ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- Για την κινόα
- 1 φλιτζ. τσαγιού κινόα (λευκή και κόκκινη), καλά πλυμμένη
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
- σπόρους από ½ ρόδι
- 3-4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σκουπίζετε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε οριζόντια σε δύο κομμάτια.
- Τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα πιάτο, πανάρετε τα φιλέτα στο αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά.
- Βάζετε τα φιλέτα σε μονή στρώση και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνετε στην άκρη τα φιλέτα (δεν τα βγάζετε από το τηγάνι) και ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το σκόρδο.
- Ανακινείτε το τηγάνι για να σκορπίσουν ανάμεσα στα φιλέτα και προσθέτετε το μηλόξιδο.
- Ρίχνετε την μουστάρδα, το ζωμό και το πετιμέζι και ανακινείτε το τηγάνι.
- Αφήνετε τα φιλέτα να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, σκορπίζετε το ξύσμα λεμονιού.
Για την κινόα
- Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το ζωμό και την κινόα.
- Αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κινόα να βράσει για 15 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό και να κρυώσει.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρόδι και τον μαϊντανό.
- Σερβίρετε μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο