Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και πετιμέζι
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και πετιμέζι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 10 λεπτά 15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15 λεπτά
Οδηγίες
  1. Σκουπίζετε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε οριζόντια σε δύο κομμάτια.
  2. Τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.
  3. Βάζετε το αλεύρι σε ένα πιάτο, πανάρετε τα φιλέτα στο αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά.
  5. Βάζετε τα φιλέτα σε μονή στρώση και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνετε στην άκρη τα φιλέτα (δεν τα βγάζετε από το τηγάνι) και ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το σκόρδο.
  7. Ανακινείτε το τηγάνι για να σκορπίσουν ανάμεσα στα φιλέτα και προσθέτετε το μηλόξιδο.
  8. Ρίχνετε την μουστάρδα, το ζωμό και το πετιμέζι και ανακινείτε το τηγάνι.
  9. Αφήνετε τα φιλέτα να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα.
  10. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, σκορπίζετε το ξύσμα λεμονιού.
Για την κινόα
  1. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το ζωμό και την κινόα.
  2. Αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κινόα να βράσει για 15 λεπτά.
  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό και να κρυώσει.
  4. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρόδι και τον μαϊντανό.
  5. Σερβίρετε μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο