Φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και πετιμέζι
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
2
φιλέτα στήθος κοτόπουλο, Αγγελάκης
100
γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50
γρ.
βούτυρο
1
κουτ. σούπας
ελαιόλαδο
2
σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
30
ml
μηλόξιδο
80
γρ.
μουστάρδα Ντιζόν
100
ml
πετιμέζι
100
ml
ζωμό κότας
ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Για την κινόα
1
φλιτζ. τσαγιού
κινόα (λευκή και κόκκινη), καλά πλυμμένη
1½
φλιτζ. τσαγιού
ζωμό κότας
σπόρους από ½ ρόδι
3-4
κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
πιπέρι
αλάτι
Οδηγίες
Σκουπίζετε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε οριζόντια σε δύο κομμάτια.
Τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε το αλεύρι σε ένα πιάτο, πανάρετε τα φιλέτα στο αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά.
Βάζετε τα φιλέτα σε μονή στρώση και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνετε στην άκρη τα φιλέτα (δεν τα βγάζετε από το τηγάνι) και ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το σκόρδο.
Ανακινείτε το τηγάνι για να σκορπίσουν ανάμεσα στα φιλέτα και προσθέτετε το μηλόξιδο.
Ρίχνετε την μουστάρδα, το ζωμό και το πετιμέζι και ανακινείτε το τηγάνι.
Αφήνετε τα φιλέτα να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, σκορπίζετε το ξύσμα λεμονιού.
Για την κινόα
Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το ζωμό και την κινόα.
Αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κινόα να βράσει για 15 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό και να κρυώσει.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρόδι και τον μαϊντανό.
Σερβίρετε μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο