Συνταγή: the eaters
Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος | Παθητική Ώρα |
15λεπτά | 20λεπτά | 30λεπτά |
Χρόνος Προετοιμασίας |
15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος | Παθητική Ώρα |
20λεπτά | 30λεπτά |
Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
- 1,5 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. αλάτι
- 3 ασπράδια αβγών
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κορνφλαουρ
- 2 κούπες panko
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- Θα χρειαστούμε
- Βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα για το τηγάνισμα
- Αντικολλητικό χαρτί
- Ταψί
- Προαιρετικά θερμόμετρο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Απλώνουμε το panko σε ενα πλατύ ισιο ταψι.
- Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλεύρι, και το κορνφλαουρ.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα μας.
- Περνάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο από το μπολ με τα ασπράδια αβγών.
- Στραγγίζουμε το αβγό και το κυλάμε στο ταψί με το πανκο.
- Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο το ταψί.
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο (μέχρι να πιάσουμε τους 160°C μετρώντας με ενα θερμόμετρο).
- Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις με προσοχή για δυο με τρία λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
- Αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τηγανητές πατάτες και με hot sauce για βουτιές στο πλαϊ.