Επικές κοτομπουκιές σαν ποπκόρν
Χρόνος Προετοιμασίας
15
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
Παθητική Ώρα
20
λεπτά
30
λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας
15
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
Παθητική Ώρα
20
λεπτά
30
λεπτά
Συστατικά
600
γρ
φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
1,5
κ.γ.
πιπέρι
1
κ.γ.
κόκκινο πιπέρι
1
κ.σ.
σκόρδο σε σκόνη
2
κ.σ.
πάπρικα
1
κ.σ.
αλάτι
3
ασπράδια
αβγών
3
κ.σ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κ.σ.
κορνφλαουρ
2
κούπες
panko
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Θα χρειαστούμε
Βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα για το τηγάνισμα
Αντικολλητικό χαρτί
Ταψί
Προαιρετικά θερμόμετρο
Οδηγίες
Απλώνουμε το panko σε ενα πλατύ ισιο ταψι.
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια.
Τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλεύρι, και το κορνφλαουρ.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα μας.
Περνάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο από το μπολ με τα ασπράδια αβγών.
Στραγγίζουμε το αβγό και το κυλάμε στο ταψί με το πανκο.
Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια κοτόπουλο.
Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο το ταψί.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο (μέχρι να πιάσουμε τους 160°C μετρώντας με ενα θερμόμετρο).
Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις με προσοχή για δυο με τρία λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τηγανητές πατάτες και με hot sauce για βουτιές στο πλαϊ.