Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10´ | 30´ - 35´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
30´ - 35´ |
Συστατικά
- 400 γρ. αρακά
- 1 συσκευασία μπιφτέκι με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
- 250 γρ. κονκασέ
- 16 λιαστές τομάτες
- 400 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με τις λιαστές τομάτες, τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
- Προσθέτετε τον αρακά, τις τομάτες κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτετε τα μπιφτέκια, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά με τα μπιφτέκια να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
- Σερβίρετε τον αρακά με τα μπιφτέκια σε ατομικά πιάτα με την φέτα χοντροσπασμένη από πάνω.