Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 25λεπτά | 90λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
90λεπτά |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελακης
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 1 μανταρίνι το ξύσμα
- 3 μανταρίνια τον χυμό
- ½ λεμόνι τον χυμό
- 1 κουταλιά μέλι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέσα-έξω, και το αλείφετε με ελαιόλαδο, περιμετρικά σε όλη του την επιφάνεια και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, τα κρεμμύδια στα 8 και τα καρότα σε διαγώνιες φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολ προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό από τα μανταρίνια, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το θυμάρι, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Περιχύνετε τα λαχανικά με το μείγμα μανταρινιού, ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ περιμετρικά του κοτόπουλου στο ταψί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
- Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.