Σεφ: Food Blogger Εύα Μονοχάρη – Funky Cook
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4-5 | 10λεπτά | 70λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4-5 | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
70λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες μπούτι κοτόπουλο Αγγελάκης
- 100 γρ. τραχανά
- 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 1 στικ σέλερι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο
- ½ κ.γ. πιπέρι λευκό
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1-2 λεμόνια Χυμό
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε 2-2,5 λίτρα νερό, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και βράζουμε για 40’, ξαφρίζοντας για όσο χρειαστεί.
- Κατόπιν αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, το σέλερι και το ελαιόλαδο, τα οποία συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’.
- Ωστόσο, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και όσο επιπλέον ζεστό νερό χρειάζεται, όταν ο τραχανάς βράσει αποσύρουμε και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά.
- Βγάζουμε ένα φλυτζάνι ζουμί από τη σούπα (ώστε να κρυώσει) για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά, προσθέτουμε σε ροή το ζουμί της σούπας και το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips:
- Το μπέικον μπορούμε να το παραλείψουμε