Συνταγή: the eaters
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
3 | 10λεπτά | 10λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
3 | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10λεπτά |
Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
- 1/4 κούπας σάκε
- 1/4 κούπας μιρίν
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- Θα χρειαστούμε
- 1 μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
- Καλαμάκια για σουβλάκια
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σόγια, την καστανή ζάχαρη, το σάκε και το μιρίν μέχρι να πάρει μια βράση.
- Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κάθε φιλετακι στα τέσσερα και το περνάμε από τα καλαμάκια.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουβλάκια μας.
- Τα τηγανίζουμε από κάθε μεριά για περίπου 5 λεπτά.
- Τα περνάμε με ένα πινελάκι με τη σάλτσα τεριγιακι που φτιάξαμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο γυρνώντας τα συνέχεια.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.