Σουβλάκι κοτόπουλο τεριγιάκι φρομ σκρατς
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
3 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
3 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σόγια, την καστανή ζάχαρη, το σάκε και το μιρίν μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το κάθε φιλετακι στα τέσσερα και το περνάμε από τα καλαμάκια.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουβλάκια μας.
  5. Τα τηγανίζουμε από κάθε μεριά για περίπου 5 λεπτά.
  6. Τα περνάμε με ένα πινελάκι με τη σάλτσα τεριγιακι που φτιάξαμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο γυρνώντας τα συνέχεια.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.