Σουβλάκι κοτόπουλο τεριγιάκι φρομ σκρατς
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
3
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
3
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10
λεπτά
Συστατικά
600
γρ
φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
1/4
κούπας
σάκε
1/4
κούπας
μιρίν
3
κ.σ.
καστανή ζάχαρη
1/4
κούπας
σάλτσα σόγιας
2
φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
Θα χρειαστούμε
1
μεγάλο
αντικολλητικό τηγάνι
Καλαμάκια για σουβλάκια
Οδηγίες
Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σόγια, την καστανή ζάχαρη, το σάκε και το μιρίν μέχρι να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κάθε φιλετακι στα τέσσερα και το περνάμε από τα καλαμάκια.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουβλάκια μας.
Τα τηγανίζουμε από κάθε μεριά για περίπου 5 λεπτά.
Τα περνάμε με ένα πινελάκι με τη σάλτσα τεριγιακι που φτιάξαμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο γυρνώντας τα συνέχεια.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.