Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 25-30λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε 2 φέτες πάχους ½ εκ.
- 800 γραμμάρια πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 150 ml λευκό κρασί
- 400 ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
- 2 κουταλιές μαϊντανό χοντροκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα στην μέση και μετά σε φέτες και το κεφαλοτύρι σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε και αυτές σε ένα μπολ.
- Ξαναβάζετε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
- Σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο μαζί με το φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το πρασόρυζο να βράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να δέσει το φαγητό.
- Όση ώρα το πρασόρυζο μαγειρεύετε τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια κεφαλοτύρι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσει το τυρί.
- Όταν το πρασόρυζο είναι έτοιμο προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με το χοντροκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το σοταρισμένο κεφαλοτύρι από πάνω.