Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 60λεπτά | 40-50λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 60λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40-50λεπτά |
Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 500 γρ μανιτάρια αγρού
- 500 γρ μανιτάρια portobello
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ κρασί λευκό
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ καπνιστό τυρί
- 120 γρ μασκαρπόνε(προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη Ζύμη
- 600 γρ αλεύρι τύπου 00
- 250 γρ νερό
- 50 ελαιόλαδο
- Φρέσκια μαγιά
- αλάτι
- ζάχαρη
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ενσωματώνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι δημιουργηθεί ένα σφιχτό μίγμα.
- Μεταφέρουμε σε πάγκο και πλάθουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια μπάλα και να διαλύσουμε όλους τους κόμπους.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’.
- Ξεκινάμε με τη γέμισή μας, ψιλοκόβοντας το κοτόπουλο και σοτάροντας σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο με καπάκι, για 20’ περίπου.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το καπνιστό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμισή μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο μεγάλους δίσκους, με διάμετρο περίπου 30 εκ.
- Τοποθετούμε τη γέμισή μας, και την κλείνουμε στη μέση τον κάθε δίσκο δημιουργώντας δύο μεγάλα καλτσόνε και ψήνουμε για 30’ στους 200 βαθμούς, σε αερόθερμο φούρνο, με μια λαδόκολλα πάνω στη σχάρα.