Συστατικά
- 600 γρ. Φιλέτο Ελαιοπουλάκι
- 4 τμχ. κυπριακές πίτες
- 1 τμχ. τομάτα ή Cheddar
- 1 τμχ. αβοκάντο
- 1 τμχ. πιπεριά
- spanaki baby
- 1 τμχ. αγγούρι
- 200 γρ. κρέμα τυριού
- 30 γρ. πέστο βασιλικού
- 4 φύλλα δυόσμου
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος στη μέση ώστε να μειώσουμε το πάχος. Ψήνουμε τα φιλέτα σε ένα σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, γυρνώντας ανά 3’.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά, κατά προτίμηση σε κύβους. Τα μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και το δυόσμο.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το πέστο με την κρέμα τυριού. Συνθέτουμε το πιάτο ανοίγοντας τις κυπριακές πίτες και γεμίζοντας με το κοτόπουλο, τη σαλάτα και την κρέμα τυριού.
- Tips: Μπορεί στη συνταγή να χρησιμοποιηθεί και κοτόπουλο φούρνου που έχει περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Η κρέμα τυριού μπορεί να αντικατασταθεί από γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή και να παραλειφθεί, ώστε να έχετε ένα ελαφρύτερο γεύμα. Εάν δεν επιθυμείτε να κόψετε τις κυπριακές πίτες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν βάση για δροσερή πίτσα.