Φιλέτο Ελαιοπουλάκι σε κυπριακή πίτα με καλοκαιρινή σαλάτα και αρωματική κρέμα τυριού
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος στη μέση ώστε να μειώσουμε το πάχος. Ψήνουμε τα φιλέτα σε ένα σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, γυρνώντας ανά 3’.
  2. Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά, κατά προτίμηση σε κύβους. Τα μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και το δυόσμο.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το πέστο με την κρέμα τυριού. Συνθέτουμε το πιάτο ανοίγοντας τις κυπριακές πίτες και γεμίζοντας με το κοτόπουλο, τη σαλάτα και την κρέμα τυριού.
  4. Tips: Μπορεί στη συνταγή να χρησιμοποιηθεί και κοτόπουλο φούρνου που έχει περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Η κρέμα τυριού μπορεί να αντικατασταθεί από γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή και να παραλειφθεί, ώστε να έχετε ένα ελαφρύτερο γεύμα. Εάν δεν επιθυμείτε να κόψετε τις κυπριακές πίτες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν βάση για δροσερή πίτσα.