Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
1 ώρα | 2 ώρες |
Χρόνος Προετοιμασίας |
1 ώρα |
Χρόνος Μαγειρέματος |
2 ώρες |
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο, ολόκληρο
- 1 φύλλο δάφνη
- 2-3 γαρύφαλα ολόκληρα
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 2 μεγάλες πατάτες
- 3 χοντρά καρότα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 αυγά
- 100 γρ. φυστίκια αράπικα, αλατισμένα
- 300 γρ. μαγιονέζα
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- σπόρους από 3-4 ρόδια
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C αερόθερμο.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζετε στο κέντρο ενός αντικολλητικού χαρτιού.
- Τα αλατοπιπερώνετε, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και κλείνετε το χαρτί σε πακέτο.
- Ψήνετε τα λαχανικά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζετε τα λαχανικά από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα με νερό.
- Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι, τη δάφνη, τα γαρύφαλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε τα φιλέτα να βράσουν για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και μόλις μπορέσετε να τα πιάσετε, τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Βάζετε τα φιλέτα στο τηγάνι και τα ροδοκοκκινίζετε.
- Βράζετε τα αυγά για να γίνουν σφιχτά.
- Τα καθαρίζετε, τα ψιλοκόβετε και τα αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κύμινο και αλατοπίπερο.
- Στρώνετε σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα, ένα κομμάτι μεμβράνης και απλώνετε ολόγυρα 2 κουταλιές από το μείγμα της μαγιονέζας.
- Στρώνετε σε σειρές το μισό κοτόπουλο, τα μισά καρότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αυγά, μια δόση μαγιονέζας και τα υπόλοιπα από το κοτόπουλο και τα καρότα.
- Τελειώνετε με τις ψημένες πατάτες.
- Σκεπάζετε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια πιατέλα και καλύπτετε την κοτοσαλάτα με τα φυστίκια και τους σπόρους ροδιού.
- Αφήνετε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.