Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25 λεπτά | 40-45 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40-45 λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 500 γρ. πέννες
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- 350 γρ. τριμμένη τομάτα
- 300 γρ ζωμό κοτόπουλο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Για την μπεσαμέλ
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κρόκους
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι και την πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα κομμάτια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο, το κολοκυθάκι και την πράσινη πιπεριά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το σοταρισμένο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαζί με την μαύρη ζάχαρη, τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τον μαϊντανό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρεύτει μέχρι να δέσει.
- Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και στρώνετε ομοιόμορφα τις πέννες στο ταψί.
- Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με τα λαχανικά και την σάλτσα.
- Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα 2 υλικά.
- Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνεχόμενα με ένα σύρμα.
- Όταν το μείγμα ξεκινάει να πήζει αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα.
- Απλώνετε και την μπεσαμέλ πάνω από το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.
- Όταν το παστίτσιο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε.