Συστατικά
- 1 κουτί κοτόπουλο Κοπανάκι
- Για το Ζωμό
- 2 λίτρα νερό
- 200 γραμ. σως μπάρμπεκιου
- 50 γραμ. σως σόγιας
- 2 τεμ. καρότα
- 1 τεμ. κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το Πανάρισμα
- 400 γραμ. corn flakes
- 200 γραμ. πολέντα ή φρυγανιά
- 4 τεμ. αυγά
- 40 γραμ. παρμεζάνα
- 20 γραμ. σουμάκ Τριμμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη Σάλτσα
- 200 γραμ. μαγιονέζα
- 40 γραμ. λεμόνι
- 10 γραμ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βήμα 1ο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζωμό και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30’ στους 90 βαθμούς. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε.
- Βήμα 2ο: Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα corn flakes σπασμένα με το χέρι, την πολέντα, την παρμεζάνα και το σουμάκ. Σε δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε το αυγό χτυπημένο.
- Βήμα 3ο: Πανάρουμε τα κοπανάκια περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Βήμα 4ο: Τηγανίζουμε τα κοπανάκια ή τα τοποθετούμε σε φούρνο με αέρα για 15’ στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τα σάλτσας.
- Βήμα 5ο: Σερβίρουμε τα κοπανάκια με ανάμεικτη σαλάτα ή τηγανητές πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα παρμεζάνας.
- Tips: Για τη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε κομμάτι από το κοτόπουλο επιθυμείτε.