Συνταγή: The eaters
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 15 λεπτά | 45-50 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45-50 λεπτά |
Συστατικά
- Έτοιμο φύλλο για τάρτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. βούτυρο
- 2 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. μουστάρδας
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ψημένο και ξεψαχνισμένο
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Απλώνετε το φύλλο για τάρτα σε ταρτιέρα 24 εκ και την τρυπάτε με πιρούνι
- Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε κεραμικά φασόλια για ψήσιμο (ή εναλλακτικά με ρύζι ή ξερά φασόλια ) και ψήνετε για 20 λεπτά.
- Αφαιρείτε το χαρτί και τα κεραμικά φασόλια και επιστρέφετε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη σας πάρει ένα ωραίο χρώμα
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σωτάρετε τα πράσα και τα φύλλα από το θυμάρι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Απλώνετε στη βάση της τάρτας τη μουστάρδα και στη συνέχεια το μείγμα με τα πράσα και το θυμάρι.
- Τέλος προσθέτετε το ψημένο κοτόπουλο
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύτε μαζί τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα.
- Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στην τάρτα και αλατοπιπερώνετε.
- Ψήνετε την τάρτα για 25-30 λεπτά μέχρι πάρει χρυσαφί χρώμα.