Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20´ | 35´ - 40´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
35´ - 40´ |
Συστατικά
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 180 γραμμάρια τσαλαφούτι
- 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Για τα τοματίνια
- 500 γραμμάρια τοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 40 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 4-5 κλωνάρια θυμάρι
- 1 κουταλάκι μπούκοβο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Για τα τοματίνια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
- Τοποθετείτε τα 4-5 κλωναράκια θυμάρι, περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις λωρίδες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τα ψητά τοματίνια μαζί με τα σπαγγέτι, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το τσαλαφούτι από πάνω.