Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 30´ | 65´ - 70´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
65´ - 70´ |
Συστατικά
- 1 ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- Για τον πουρέ πατάτας-κάστανο:
- 400 γρ. κάστανα βρασμένα
- 500 γρ. πατάτες καθαριοσμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 100 γρ. γάλα
- 70 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μελώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται καθόλου και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό λεμόνι, την μαύρη ζάχαρη, τα κλαδάκια δενδρολίβανου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δένει και το τοποθετείτε σε ένα πυρέξ μαζί με το ρολό κοτόπουλο και καλύπτεται με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210ο C, στον αέρα, για 65-70 λεπτά, τα πρώτα 35-40 λεπτά σκεπασμένο και για τα υπόλοιπα λεπτά ξεσκεπάζετε το ρολό. Στα τελευταία 15 λεπτά αποσύρετε το πυρέξ από τον φούρνο, προσθέτετε το μισό ρόδι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο το ρολό κοτόπουλο.
- Όση ώρα ψήνετε το ρολό κοτόπουλο, για τον πουρέ, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους.
- Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα κάστανα, χοντροσπασμένα.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι, σε τρεις δόσεις, σε ένα multi μαζί μαζί με το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
- Σουρώνετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτετε τον πουρέ κάστανο, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα πρες πουρέ τα πιέζετε μέχρι να πάρουν οι πατάτες την υφή πουρέ και να αναμιχθούν με το κάστανο, συμπληρώνοντας λίγη κρέμα γάλακτος, αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν χρειάζεται.
- Όταν το ρολό κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον πουρέ κάστανο και λίγη από την σάλτσα από το πυρέξ από πάνω.