Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15 λεπτά | 1½ ώρα |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
1½ ώρα |
Συστατικά
- 1 συσκευασία ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
- 60 γραμμαρία βούτυρο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κυδώνια
- 1 σελινόριζα
- 250 γραμμάρια κολοκύθα
- 1 γλυκοπατάτα
- 10 πατάτες baby
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
- 2 κουταλιές μέλι
- 250 ml κοτόπουλο ζωμό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κυδώνια μαζί με την σελινόριζα, την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα σε μέτριους κύβους, τις baby πατάτες στην μέση και χοντροκόβετε το κρεμμύδι.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λαχανικά, εκτός από το κρεμμύδι, μαζί με το ελαιόλαδο σε δόσεις, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μία πήλινη γάστρα μαζί με το ρολό κοτόπουλο.
- Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το μέλι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά.
- Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, προσθέτετε τους χυμούς και τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή μαζί με το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στην γάστρα.
- Προσθέτετε το ρολό κοτόπουλο στην γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω, για 1½ ώρα.
- Όταν το ρολό κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί, αφαιρείτε προσεχτικά το δίχτυ, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με τα λαχανικά.