Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6άτομα | 50λεπτά | 45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6άτομα | 50λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45λεπτά |
Συστατικά
- 800 γραμμάρια ελαιοπουλάκι φιλέτο από μπούτι Αγγελάκης
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια σέλερι
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
- 150 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 120 ml λευκό κρασί
- 120 ml ζωμό κρέατος
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τον πουρέ
- 1.200 γραμμάρια πατάτες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 80 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
Για το κοτόπουλο
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σέλερι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
- Σβήνουμε με το κρασί και «ξύνουμε» με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον ζωμό, τη δάφνη και τα ολόκληρα ντοματάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τον πουρέ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τις σουρώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
- Λιώνουμε τις πατάτες με πρες πουρέ ή με τον μύλο λαχανικών και προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα κρέμα-βούτυρο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Για την συναρμολόγηση
- Προθερμαίνω το φούρνο τους 200°C στις αντιστάσεις. Αδειάζω το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το απλώνω καλά. .
- Αδειάζω το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το απλώνω καλά.
- Μεταφέρουμε τον πουρέ επάνω στο κοτόπουλο και ισιώνουμε με μια σπάτουλα
- Με ένα πηρούνι κάνουμε ραβδώσεις επάνω στον πουρέ (εναλλακτικά, μεταφέρουμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής) και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα.
- Ψήνουμε την πίτα του βοσκού για 45 λεπτά.