Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

 

 

Πίτα με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, κολοκυθάκια, φέτα και μάραθο
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Πίτα με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, κολοκυθάκια, φέτα και μάραθο
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 25´ 40´ - 45´
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25´
Χρόνος Μαγειρέματος
40´ - 45´
Οδηγίες
  1. Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβετε καλά να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  3. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά, τον μάραθο, τον άνηθο και τον μαϊντανό, και ψιλοκόβετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  4. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος, περνάτε από το τηγάνι και το τριμμένο κολοκύθι για 2-3 λεπτά, να στεγνώσει λίγο παραπάνω και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί τις μπουκιές κοτόπουλο, την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί, 35x30 εκ. περίπου, στρώνετε 6 φύλλα κρούστας για πίτες, περνώντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο. Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού την γέμιση με το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, περνώντας πάλι, με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.
  6. Κόβετε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.
  7. Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.