Μερίδες |
4 |
Μερίδες |
4 |
Συστατικά
- 1 τεμ κεφτεδάκια κοτόπουλου Αγγελάκη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ gorgonzola
- 150 ml λευκό κρασί
- 500 γρ νιοκι πατάτας
- 400 γρ σπανάκι
- 100 γρ παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου Αγγελάκη και τα ψήνουμε 180 με 190 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλατίζουμε καλά αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση και την αφήνουμε στην αναμονή, παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το 1/3 βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί μέσα στη σάλτσα μας ρίχνουμε το σπανάκι το οποίο το έχουμε πλύνει πάρα πολύ καλά ώστε να μην έχει καθόλου χώμα και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τα νιόκι μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια κατσαρόλας σουρώνουμε και προσθέτουμε τα νιόκι μέσα στη σαλτσα gorgonzola και σπανάκι που έχουμε φτιάξει αφήνουμε να πάρει μία ελαφριά βράση και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα ώστε να δέσει το ζυμαρικό μας. σερβίρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο η σε ατομικά πιάτα πρώτα τα ζυμαρικά μας και από πάνω τα κεφτεδάκια κοτόπουλο μπορούμε άμα θέλουμε να προσθέσουμε κουκουνάρι προσούτο η flakes παρμεζάνας τελειώνουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα στο τέλος
Recipe Notes
Tips:
Τα νιόκι με την gorgonzola είναι μία πάρα πολύ ωραία γαρνιτούρα για να σερβίρετε και το φιλέτο κοτόπουλο Αγγελάκη καθώς και ολόκληρο κοτόπουλο φούρνου για ένα εορταστικό δείπνο.