Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25 | 35-40 |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25 |
Χρόνος Μαγειρέματος |
35-40 |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 τοματίνια
- 80 ml λευκό κρασί
- 300 γρ σάλτσα τομάτας
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μπουκιές, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα τοματίνια στην μέση κατά μήκος.
- Τοποθετουμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε καλά τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, από όλες τις μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την σοτέζα, τα τοποθετουμε σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά σε δόσεις με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Στην τελευταία δόση λαχανικών, σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τα τοματίνια μαζί με την σάλτσα τομάτας, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το περιεχόμενο της σοτέζας στο πυρίμαχο σκεύος με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε το μπριάμ σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγη φέτα από πάνω και λίγο ελαιόλαδο