Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Μπιφτέκι κοτόπουλο με baby πατάτες πατητές και αρωματισμένο γιαούρτι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 25 λεπτά 40-45 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
40-45 λεπτά
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις baby πατάτες για 18-20 λεπτά.
  2. Αποσύρετε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε μία επιφάνεια κοπής και τις πατάτε με ένα κατσαρολάκι ή ένα μπάτη για να ισιώσουν και να φτάσουν ένα πάχους περίπου ½ εκ.
  3. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω, στους 230ο C για 35-40 λεπτά. Στα πρώτα 15-20 λεπτά αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 200ο C, γυρνάτε τις πατάτες, τοποθετείτε τα μπιφτέκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  5. Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια, σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το τριμμένο τζίντζερ, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  6. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα μπιφτέκια κοτόπουλο με τις πατητές πατάτες και το αρωματισμένο γιαούρτι.