Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25λεπτά | 25-30λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 συσκευασία συκωτάκια κοτόπουλου Αγγελάκης
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα μαρούλια
- 300 γραμμάρια σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 600 ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
- 80 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και τα συκωτάκια σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα άλλο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα μαρούλια, το σπανάκι και τα φρέσκα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον μάραθο.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαζί με τα συκωτάκια κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι μέχρι να μην φαίνετε άλλο, προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, τον ζωμό κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε την μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και το ρύζι και αποσύρετε από την φωτιά.
- Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.