Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 25λεπτά | 70-75λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
70-75λεπτά |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελακης
- Για την γέμιση:
- 200 γραμμάρια κάστανα
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 80 ml λευκό κρασί
- Για τις πατάτες:
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 πορτοκάλια τον χυμό
- ½ λεμόνι ξύσμα και χυμό
- 1 κουταλιά πετιμέζι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κάστανα σε τέταρτα και τις πατάτες σε κύβους.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σοτάρετε τα κάστανα να μαζί με τις ξανθές σταφίδες μέχρι να πάρουν καλό χρώμα τα κάστανα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το ρόδι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, βγάζετε το σχοινάκι με το οποίο είναι δεμένα τα πόδια του κοτόπουλου χωρίς να το αφαιρέσετε τελείως, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά, το γεμίζετε με το μείγμα των κάστανων και δένετε πάλι τα πόδια του κοτόπουλο με το σχοινάκι.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε το χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με το πετιμέζι και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο, περιμετρικά τις baby πατάτε, περιχύνετε με το μείγμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 70-75 λεπτά, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
- Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.