Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 45-50λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45-50λεπτά |
Συστατικά
- 3 συσκευασίες κοπανάκι κοτόπουλο Αγγελάκης
- Για την μαρινάδα γιαουρτιού:
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 80 γραμμάρια μουστάρδα απαλή
- 40 γραμμάρια μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Για το σερβίρισμα:
- 8 αραβικές πίτες
- 250 γραμμάρια τοματίνια
- 1 αγγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα γιαουρτιού, το γιαούρτι, την απαλή μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά.
- Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι κάνετε βαθιές κάθετες τομές στα κοπανάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. τα περιχύνετε με την μαρινάδα γιαουρτιού και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
- Απλώνετε τα κοπανάκια πάνω σε μία σχάρα μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 45- 50 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνονται τα κοπανάκια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια, το αγγουράκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με την ψιλοκομμένη ρίγανη, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τα κοπανάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού σε μία μεγάλη πιατέλα με τις αραβικές πίτες κομμένες σε τριγωνάκια και τα ψιλοκομμένα τοματίνια σε ένα μπολ.