Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 25λεπτά | 35 - 40λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
35 - 40λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 4 τομάτες ώριμες
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβουμε τις 2 τομάτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις άλλες 2 σε μικρά κυβάκια.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές.
- Τοποθετουμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο.
- Θωρακίζουμε καλά τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου από την σοτέζα, τις τοποθετουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην σοτέζα.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να μαλακώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον πελτέ τομάτας και την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες και τις ψιλοκομμένες τομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 9-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλο μαζί με το πλιγούρι και το ζωμό κοτόπουλο, το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και το πλιγούρι και να δέσει η σάλτσα.
- Όταν το κοκκινιστό είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.