Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο στον φούρνο με πολύχρωμες πιπεριές και πλιγούρι
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο στον φούρνο με πολύχρωμες πιπεριές και πλιγούρι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
2 15λεπτά 20-25λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2 15λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20-25λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
  2. Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτετε το πλιγούρι και το αφήνετε να βράσει για 22-24 λεπτά.
  3. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  4. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  5. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
  6. Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, με ότι λιπαρά έχει μέσα, προσθέτοντας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί τοποθετείτε τις πιπεριές στο ταψί με το πλιγούρι.
  10. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  11. Τοποθετείτε από πάνω φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.